Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плющ думає, що Ющенко врятував Україну від поліцейської диктатури та понятій

П'ятниця, 25 травня 2007, 19:01

Секретар РНБО Іван Плющ вважає, що діями навколо захоплення будівлі Генеральної прокуратури нинішня урядова коаліція продемонструвала, яку країну вони збиралася будувати, якби президент не розпустив парламент.

"Події навколо захоплення МВС будівлі Генеральної прокуратури показують: розпустивши парламент, президент попередив перетворення України на поліцейську диктатуру. Якби не указ президента про розпуск Верховної Ради, закон було би остаточно підмінено "поняттями", – цитує Плюща прес-служба президента.

"Час і розвиток подій довели правоту президента. Як гарант Конституції, він не мав інших варіантів, крім як скористатися своїм конституційним правом на розпуск парламенту", – підкреслив секретар РНБОУ.

"Вершиною цинізму і безвідповідальності є позиція нинішнього міністра внутрішніх справ Цушка, який не з'являється на обговорення фахових питань у глави держави. Де, в якій країні можлива ситуація, коли президент не може зв'язатися із міністром внутрішніх справ?" – наголосив Плющ.

"Це демонструє загальний – на жаль, низький рівень політичної культури нинішнього уряду. Адже міністр Цушко представляє не тільки себе, а й Кабінет міністрів, і Соціалістичну партію, до якої належав. Факт, що ми досі не чули найменшого осуду дій Цушка з цих установ, говорить сам за себе", - наголосив він.

Плющ також відзначив, що Генеральна прокуратура на чолі зі Святославом Піскуном не виправдала сподівань.

За його словами, замість реакції на резонансні справи з'явилися ознаки "політичного вигороджування".

"Прикро, але Піскун залишився прокурором лише Партії регіонів, а не України. Тепер зрозуміло, чому він залишався народним депутатом від цієї партії", – акцентував Плющ.

Плющ наголосив, що новопризначений виконуючий обов'язки генпрокурора Віктор Шемчук має шанс та можливість змінити характер діяльності ГПУ, поставивши її на захист прав і свобод людини.

"Шемчуку є на кого спиратись, бо серед працівників Генпрокуратури є багато кваліфікованих та порядних людей. Вони відчували себе погано в умовах політизації і корупції, що процвітала у прокуратурі. Нині прийшов час цим людям сказати своє слово і спрямувати роботу Генпрокуратури у русло закону", – підкреслив секретар РНБОУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування