Турчинов очікує від МВС агресії, а опозиція - кривавих вибухів

Субота, 26 травня 2007, 11:12

Перший заступник секретаря РНБО Олександр Турчинов заявляє, що в Києві не виключаються провокаційні дії з боку представників коаліції для дестабілізації ситуації в столиці.

Про це йому стало відомо з оперативних джерел, повідомляє прес-служба президента.

За словами Турчинова, в ці провокації продовжують втягувати працівників Міністерства внутрішніх справ.

Зокрема, розглядається варіант агресії невідомих осіб проти мітингувальників, які підтримують Партію регіонів, під виглядом дій опозиції.

"Звертаюся до представників МВС із закликом не втягуватися в провокаційні дії та звільнити захоплене приміщення Генеральної прокуратури, припинивши злочинну діяльність", - сказав Турчинов.

Він також закликав учасників усіх мітингів бути пильними, виваженими і коректними одне до одного.

Водночас, опозиція заявляє, що міністерство внутрішніх справ "готує криваві провокації".

Про це йдеться в заяві об’єднаної опозиції, оприлюдненої прес-службою "Нашої України" в суботу.

"Сьогодні з надійних джерел у керівній ланці Міністерства внутрішніх справ стало відомо про розроблений план брутальної провокації, яка може призвести до значних людських жертв", - сказано в заяві.

Згідно з нею, оперативною групою співробітників ГУБОЗу МВС "під патронатом першого заступника міністра – керівника ГУБОЗ Ігоря Білозуба підготовлено мобільні групи терористів, які будуть розосереджені у місцях проведення масових акцій прихильників коаліції".

"У певний час вони мають в юрбі мітингувальників підірвати вибухові пристрої або кинути в натовп бойові гранати", - сказано в заяві.

"Зрозуміло, що це миттєво призведе до великих жертв і викличе панічну, гнівну реакцію. Винними будуть названі політичні сили, які входять в демократичну об’єднану опозицію або підтримують її. Всю відповідальність за це криваве злодіяння його розробники перекладатимуть на демократичний табір", - вважає об’єднана опозиція.

Таким чином, за словами опозиціонерів, "буде зроблена спроба створити різке суспільне невдоволення діями опозиції, зірвати підготовку до позачергових парламентських виборів".

"Не виключено і задіяння спеціальних підрозділів МВС для розгону й арешту активістів демократичних сил", - додають вони, попереджаючи розробників "кривавої, ганебної провокації" про "невідворотну відповідальність як перед суспільством, так і перед законом".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування