"Наша Україна" і БЮТ дали Януковичу і Морозу останній шанс

Субота, 26 травня 2007, 11:30

У з'їзді "Нашої України" оголошено перерву до 16 години.

Як повідомив головуючий на з'їзді лідер "Нашої України" В’ячеслав Кириленко, відповідне рішення ухвалено у відповідь на прохання президента.

"Вчора відбулися консультації щодо виходу з політичної кризи. Позиції по компромісу стосувалися дати виборів. Сьогодні консультації продовжаться о 12 годині. Тому є прохання президента зробити перерву в роботі з'їзду до 16 години", - зазначив Кириленко.

"З’їзд "Нашої України" мав у суботу ухвалити рішення про припинення повноважень 67 депутатів блоку. За умови ухвалення ідентичного рішення Блоком Юлії Тимошенко Верховна Рада ставала неправомочною, оскільки втрачала третину депутатів", - пояснив він.

Як відомо, попередній з’їзд блоку 18 квітня ухвалив рішення про обнулення списку "Нашої України". Незважаючи на те, що ЦВК досі не виконала рішення з'їзду, "нашоукраїнці" готові піти на цей крок і припинити повноваження своїх депутатів.

Кириленко повідомив, що "Наша Україна" висунула свою умову: в разі, якщо до 16 години на консультаціях не буде встановлено дату виборів, "Наша Україна" припинить повноваження своїх депутатів.

Крім того, з’їзд БЮТ, який мав відбутися в суботу зранку і на якому мало бути прийняте таке ж рішення, також перенесено на другу половину дня.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...