Плющ каже, що Ющенко стягає війська, щоб у людей було свято

Субота, 26 травня 2007, 13:14

Секретар Ради національної безпеки і оборони Іван Плющ заявяє, що передислокація внутрішніх військ здійснюється за розпорядженням президента України.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Глава держави і Верховний Головнокомандувач видав розпорядження Командувачу внутрішніх військ Кіхтенку забезпечити охорону державних об’єктів (зокрема Генеральної прокуратури і Конституційного Суду України), громадський порядок у столиці України і безпеку її мешканців. На виконання цього розпорядження командуванням внутрішніх військ вжито відповідних заходів", - зазначив Плющ.

Секретар РНБОУ застеріг представників державних органів, зокрема Міністерства внутрішніх справ, їх посадових осіб, а також лідерів політичних сил від спроб перешкоджати виконанню розпоряджень президента України.

"Дії Президента спрямовані на дотримання прав і свобод громадян, стабілізацію ситуації в столиці. Спроби перешкодити їм матимуть адекватну відповідь, а винні у них нестимуть персональну відповідальність", - заявив він.

Плющ підкреслив, що введення у столицю додаткових підрозділів внутрішніх військ є "загальноприйнятою практикою" і не перешкоджатиме нормальному життю міста, відпочинку киян і гостей столиці.

Він також нагадав, що кілька тижнів тому до Києва уже вводилися внутрішні війська чисельністю до 2 тисяч осіб з метою забезпечити громадський порядок.

"Введення внутрішніх військ необхідне, щоби гарантувати спокійне життя міста, попередити провокації будь-яких осіб, які намагатимуться зіпсувати людям свято", - підкреслив Плющ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News