Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІСКУН ОБІЦЯЄ АРЕШТУВАТИ КОМАНДУВАЧА ВНУТРІШНІХ ВІЙСЬК

Субота, 26 травня 2007, 13:20

Генпрокурор Святослав Піскун заявляє, що для запобігання силового сценарію готовий арештувати командувача внутрішніми військами МВС України Олександра Кіхтенка.

"Поки я в цій країні генеральний прокурор – силового сценарію не буде. Треба буде арештувати керівника внутрішніх військ – я його арештую", - підкреслив Піскун на брифінгу в Києві.

"Як тільки буде порушено закон про внутрішні війська – я подивлюся, де буде цей керівник", - додав Піскун.

Він повідомив, що отримав інформацію про передислокацію до Києва спецпідрозділів внутрішніх військ.

"Спеціальний полк внутрішніх військ "Ягуар" 200 чоловік іде на Київ. Спеціальний підрозділ внутрішніх військ "Барс" 200 чоловік іде на Київ. "Омега" 200 осіб іде на Київ. "Гепард" – полк спецпризначення, теж іде на Київ", - сказав Піскун.

На питання, хто повідомив про передислокацію військ, Піскун відповів: "Черговий головного управління військових прокуратур, полковник юстиції".

Водночас Піскун почав віджартовуватися на питання, де зараз дислоковані ці спецпідрозділи. "Поняття не маю. Вони ж рухаються, значить, вони дислоковані на дорозі", - зазначив він.

Він запропонував журналістам поїхати разом з ними та знайти ці спецпідрозділи, але потім відмовився від своїх слів. "Шановні журналісти, даю вам завдання, рознюхайте і зателефонуйте моєму охоронцю. Якщо побачите автобуси зі спецпідрозділами – я відразу ж туди виїжджаю", - сказав Піскун.

Він також запитав, де зараз перебуває головнокомандувач внутрішніми військами Кіхтенко, на що один із заступників Генпрокурора відповів: "Він у Секретаріаті президента. Його заступник зараз їде сюди".

Піскун також наголосив на незаконності залучення внутрішніх військ для зміни влади в Генпрокуратурі.

"Внутрішні війська, які повинні охороняти зеків, стоять у шоломах на вулицях, бо 5 тисяч осіб (прихильників Партії регіонів) проїхали прогулятися по Києву", - обурився Піскун.

Піскун нагадав, що розпорядженням президента внутрішні війська повинні взяти під охорону Генпрокуратуру.

"Це що, тюрма? Уявляєте, сьогодні в тюрмах сидять десять тисяч людей, і вони аплодують, бо ті, хто повинен їх охороняти, зараз пішли охороняти Генпрокуратуру", - додав Піскун.

Він попередив, що стягнення внутрішніх військ до Генпрокуратури, яка вже охороняється "Беркутом", може створити небезпечну ситуацію.

"Між ними стоять люди. "Титан" (державна служба охорони) – це офіцери. Внутрішні війська – це солдати, які не відповідають за команду, яка їм була віддана. За це відповідає їхній командир. Вони тільки виконують наказ, внутрішні війська – це пушечне м’ясо, яке тягнуть на Київ, тобто діти ідуть з автоматами!", - сказав Піскун.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування