Піскун пообіцяв Ющенку, що пробачає тих, хто його звільнив

Субота, 26 травня 2007, 13:41

Звільнений президентом з посади Генерального прокурора Святослав Піскун заявляє, що пробачає тих, хто підготував указ, яким було знято його з посади.

Про це Піскун сказав журналістам, додавши, що напередодні спілкувався з президентом Віктором Ющенком.

"Я сказав: Віктор Андрійович, я вважаю, що це груба помилка Плюща і тих, хто його підставив. І я сказав, що я пробачаю і давайте забудемо про це", - заявив Піскун.

"Ющенко мені відповів, що "я все одно тебе поважаю", - додав він.

Водночас, Піскун повідомив, що подумає над порушенням кримінальної справи проти тих, хто спробував усунути його з посади.

"Що я повинен робити? Я повинен порушити кримінальну справу проти людей, які незаконно звільняють з роботи посадових осіб. Я до цього ще не готовий, такої справи ще не має, але вона назріває", - заявив Піскун.

Протягом брифінгу, Піскун кілька разів заявляв, що є рішення суду, згідно з яким він знову є повноважним генпрокурором.

Однак, відповідаючи на питання, Піскун визнав, що має на руках лише ухвалу суду, якою зупинено дію указу президента до розгляду справу по суті.

Піскун відкинув звинувачення, що протягом двох днів до ухвали суду він був нелегітимним прокурором.

"Я не був генпрокурором три чи чотири години. У п’ятницю я отримав оригінали указу президента, розписався під ними, а після обіду була уже ухвала суду. В цей час я гуляв по генпрокуратурі і не підписував жодного рішення", - заявив Піскун.

Він висловився за те, щоб в Україні був закон, яким укази президента та постанови уряду перед ухваленням проходили б експертизу в Генпрокуратурі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування