Внутрішні війська не підуть на злочин, але мають виконати укази Ющенка

Субота, 26 травня 2007, 14:11

Внутрішні війська України підпорядковуватимуться президенту і не виконають жодного злочинного указу.

Про це журналістам у суботу заявив командувач внутрішніми Військами Олександр Кіхтенко.

"Я хочу запевнити журналістів, внутрішні війська діють в правовому полі і виконують закон України. Жодного силового варіанту не передбачається і не збираються передбачати", - сказав він.

За словами Кіхтенка, зараз внутрішні війська забезпечують громадський порядок., зокрема, заходи, пов’язані з Днем Києва.

"750 осіб займається охороною правопорядку", - зазначив командувач.

Відповідаючи на запитання журналістів на заяву Святослава Піскуна, що його заарештують, якщо він не буде виконувати накази міністра внутрішніх справ Василя Цушка, Кіхтенко відповів:

"Ну, якщо вже арештовують за виконання указів президента, то я думаю, що це вже нонсенс! Президент – глава держави, верховний головнокомандувач, я зобов’язаний як командувач виконувати накази президента. Якщо я не буду цього робити, то мені не місце в командуванні військами".

"Але я хочу запевнити всіх, що жодного злочинного наказу, внутрішні військ не виконають", - наголосив командувач внутрішніх військ.

На запитання, що є рішення суду щодо скасування указу президента про перепідпорядкування внутрішніх військ, Кіхтенко зауважив, що воно стосується не його, а президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування