Піскун шукає маузер і попереджає Гриценка, що надають по шапці

Субота, 26 травня 2007, 14:33

Святослав Піскун попереджає, що введення в Україні надзвичайного стану буде незаконним.

"Надзвичайний стан запроваджується, якщо чума, не дай Боже, або горить щось в якомусь районі", - сказав Піскун на брифінгу журналістам в Генпрокуратурі.

"Як люблять говорити у секретаріаті президента? Дух, або запах закону визначає, що надзвичайний стан запроваджується в окремих районах. Ось в Англії надзвичайний стан запроваджували, коли корови дохли", - додав Піскун.

Реклама:

Він також підкреслив, що запровадження надзвичайного стану вимагає, щоб в країні був легітимний парламент.

"У разі оголошення надзвичайного стану Кабінет міністрів не розпускається, парламент не розпускається. А якщо (надзвичайний стан) без Верховної Ради – то це уже диктатура, а з диктатурою борються", - попередив Піскун.

На питання, що він робитиме у разі оголошення надзвичайного стану, Піскун спробував віджартуватися: "Вдягну кожанку, візьму маузер, і судом трійки будемо виводити у двір Генпрокуратури і розстрілювати".

ВІДЕО ДНЯ

Також, за словами Піскуна, "є рішення суду про те, що зупинено дію указу про підпорядкування внутрішніх військ МВС президенту".

"Це зупинено, такого указу вже немає", - сказав Піскун.

Крім того, Піскун попередив міністра оборони Анатолія Гриценка не піддаватися на тиск з метою залучення армії для розв’язання конфлікту.

"Не лізьте зі своїми арміями і танками до громадян! Українці – це така нація, яка не боїться і може надавати по шапці" – заявив Піскун.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування