Цушко думає, що в усьому винні УДОшники "в майках з пістолетами"

Субота, 26 травня 2007, 14:48

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко заявляє, що не знає про порушення проти нього кримінальної справи.

"Я дзвонив генпрокурору і питав, чи є проти мене справа, а він каже, що нічого не може знайти", - сказав Цушко на прес-конференції у суботу.

За його словами, інформація про кримінальну справу, яка з’явилася у пресі, є не більше, ніж провокацією з метою зробити МВС і його особисто "черговим по кризі".

Коментуючи події під Генпрокуратурою у четвер, Цушко зазначив, що отримав телефонний дзвінок від заступника генпрокурора з повідомленням про те, що будівля прокуратура захоплена невідомими і поїхав до ГПУ, не знаючи про існування указу президента про звільнення Піскуна.

При цьому він пояснив, що вирішив особисто їхати до ГПУ, зважаючи на важливість цього об’єкту.

Також він нагадав, що взяття "Беркутом" під варту ГПУ та зняття цієї охорони відбувалося за наказом Піскуна.

За словами міністра, якби на той час в Генпрокуратурі перебували офіцери УДО і були одягнені у форму, "а не у майках з пістолетами", то нічого не відбулося б.

Цушко також заперечив інформацію про те, що "Беркут" виламав двері і пошкодив майно у приміщеннях, де зберігаються кримінальні справи.

Він сказав, що при ньому були відчинені дві двері, одна з яких - зовнішня брама при вході до ГПУ, а інша – вхід до будівлі, де знаходиться приймальня Генпрокурора.

"Що відбувалося в приймальні генпрокурора, хто там вибивав двері – з цим розбереться слідство в рамках порушення кримінальної справи", - сказав Цушко.

При цьому міністр сказав, що він готовий в разі, якщо його визнають винним у перевищенні повноважень, відповісти перед законом.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування