Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДАІ НЕ ПУСКАЄ ВНУТРІШНІ ВІЙСЬКА ДО КИЄВА

Субота, 26 травня 2007, 14:50

Колона внутрішніх військ із 205 чоловік, що прямують із Дніпропетровська до Києва, була затримана об 11.00 у Полтавській області співробітниками ДАІ.

За словами полковника внутрішніх військ Дніпропетровська Андрія Радієвського, внутрішні війська згідно з наказом керівництва висунулися на Київ.

"Ніякої мети ми не переслідуємо, ми прямуємо в Київ у навчальні центри", - сказав він, додавши, що внутрішні війська в суботу в 09.00 ранку виїхали з Дніпропетровська згідно з наказом командуючого військами.

Об 11.00 годині колона була зупинена постом ДАІ в Кобеляках під Полтавою. Крім того, її рух блокували народні депутати від Партії регіонів.

На даний момент рух колони припинений, внутрішні війська очікують наказу від керівництва про свої подальші дії.

Водночас у Харківській і Запорізькій областях депутати від Партії регіонів намагаються завадити просуванню колон із внутрішніми військами на Київ.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив народний депутат, член фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко. Він також повідомив, що аналогічні дії відбуваються в Одеській області.

Разом з тим, за даними центру громадських зв'язків управління МВС України в Харківській області, підрозділи внутрішніх військ, дислоковані в Харкові, не висувалися в напрямку Києва.

"Внутрішні війська не висувалися на Київ, відповідно до наказу міністра внутрішніх справ", - повідомили "Інтерфакс-Україна" у ЦГЗ УМВС.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Василь Цушко сказав, що не має інформації про те, що ДАІ перешкоджає руху автобусів з внутрішніми військами в напрямку до столиці з областей.

Однак він висловив переконання, що у разі, якщо це відбувається, міліція має на це право, оскільки "має право знати, з якою метою вони рухаються до столиці".

За словами заступника Цушка Михайла Корнієнка, ДАІ намагатиметься "переконати тих, хто розуміє" у тому, що на даний момент присутність внутрішніх військ у Києві не потрібна.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування