Мороз в Європі розповів, як СБУ намагається заарештувати Цушка

Субота, 26 травня 2007, 16:34

Спікер Олександр Мороз заявляє, що причиною нинішньої політичної кризи є боротьба за владу збоку секретаріату президента.

Про це Мороз заявив, виступаючи на конференції голів парламентів країн-членів ЄС у Словаччині.

"Сьогодні ми переживаємо штучно створену політичну кризу. Її причина – боротьба за абсолютну владу інституту президента, боротьба за повернення до влади політичних сил, які не забезпечили собі перемогу на виборах 2006 року", - сказав він.

Мороз також сказав, що боротьба за повноваження президента перетворилася на "боротьбу проти Конституції і парламентаризму".

Він зазначив, що президент Віктор Ющенко видав "два незаконні укази" про розпуск парламенту, "а для того, щоб КС не ухвалив рішення, незаконно звільнено трьох суддів".

Крім того, Мороз заявив, що СБУ намагається арештувати міністра внутрішніх справ Василя Цушка, "який підтвердив, що буде відстоювати Конституцію і закон".

"Президент незаконно підпорядкував собі внутрішні війська. У столицю вводяться більше 4 тисяч військовослужбовців з внутрішніх військ, військ міліції", - додав він.

Мороз також сказав, що у цій ситуації корисною була б реакція на ситуацію в Україні збоку європейських політиків.

"Ми б її використали для оцінок того, що відбувається в Україні, і для організації протидії недемократичним силам", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування