Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко пророкує Цушку ще кілька кримінальних статей

Субота, 26 травня 2007, 19:50

Лідер "Народної Самооборони" Юрій Луценко вважає дії міністра внутрішніх справ Василя Цушка та його підлеглих, які не допускають внутрішні війська до Києва такими, що мають ознаки замаху на конституційний лад в Україні.

“Це путч проти законів і Конституції України”, – сказав Луценко журналістам у Черкаській області, повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

Він наголосив, що внутрішні війська підпорядковуються МВС і безпосередньо міністру, але, в той же час головним командувачем внутрішніх військ є президент, і його розпорядження, накази є обов’язковими до виконання.

"На жаль, законодавець не передбачив ситуації, коли міністр відмовлявся виконувати розпорядження президента. Сьогодні склалася абсурдна ситуація, коли один підрозділ МВС виступає проти іншого. Тому командувач Кіхтенко, на мою думку, зайняв абсолютно правильну позицію", - сказав Луценко.

Він також висловив думку, що такими діями Цушко "до порушення Кримінального кодексу своїми наказами захоплення Генпрокуратури додав ще статті, які виникли у цій справі".

Коментуючи слова Цушка про те, що міліція не допустить внутрішні війська у центр Києва, Луценко сказав:

"Хотів би повідомити соціалістам і конкретно їхньому міністру – дислокація гарнізону внутрішніх військ знаходиться прямо на Печерську, навпроти ЦВК. Тому не допустити не вдасться".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування