Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи сказали своє "фе" і захищатимуть Цушка

Неділя, 27 травня 2007, 15:49

Лідер Компартії Петро Симоненко вважає неможливим проведення законних виборів на підставі нічних домовленостей президента, прем’єра та спікера.

"Моя оцінка, позиція Компартії щодо домовленостей, які викладені в спільній заяві прем'єра, спікера і президента, полягає в тому, що на цій основі неможливо провести не тільки, "чесні та прозорі" вибори, взагалі неможливо провести законні вибори", - цитує Симоненка прес-служба КПУ.

За його словами, правові підстави для проведення виборів досить суперечливі і, безперечно, потребують висновків Конституційного Суду щодо можливості їх застосування.

Симоненко піддав критиці "ключові пункти сепаратних домовленостей, які не враховують інтереси простих громадян України і створюють небезпечний прецедент, коли самодурство і хворі амбіції кількох можновладців можуть спричинити громадянський конфлікт, зруйнувати державу, розтоптати права і волю людей".

Симоненко висловив переконання, що депутати уважно і критично розглянуть оприлюднені домовленості.

Він також подякував від імені КПУ всім співробітникам МВС, офіцерам міліції та міністру внутрішніх справ Василю Цушку, "що вони залишилися вірними присязі, яку давали державі і народу України".

"Виходячи із тих звинувачень, які пролунали з боку президента на адресу міністра внутрішніх справ Цушка, а також відсутності чіткої позиції Кабінету міністрів з цього приводу, я заявляю, що Компартія зробить все можливе, щоб захистити рядових співробітників, офіцерів міліції, особисто міністра Цушка, які стали на заваді реалізації президентом силового сценарію узурпації влади, і не допустити над ними розправи", - заявив Симоненко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування