Європа дружно привітала трійцю з "перемогою"

Понеділок, 28 травня 2007, 10:26

Верховний комісар ЄС зі спільної зовнішньої політики і політики безпеки Хав'єр Солана привітав українських керівників з тим, як вони засвідчили свою відданість демократії і майбутньому розвитку України.

Компроміс, про який домовилися сторони, "робить переможцями всіх", зазначив він, повідомляє Радіо "Свобода".

За словами Солани, тепер настав час усім в Україні зосередитися на втіленні реформ. На його думку, це також дало б новий поштовх поглибленню зв'язків між ЄС і Україною.

"Європейський Союз твердо тримається цього партнерства, якість якого залежить від якості демократії і реформ в Україні", - додав координатор зовнішньої політики ЄС.

У свою чергу генеральний секретар Ради Європи Тері Девіс у своїй заяві також привітав президента, прем'єр-міністра і спікера з цією домовленістю.

"Цієї угоди треба дотриматися, і вона врешті дасть змогу вам і всім українцям пишатися, що ви зробили це самі, без посередництва іноземних урядів чи міжнародних організацій", - заявив Девіс.

Зі свого боку президент ПАРЄ Рене ван дер Лінден, "тепло" вітаючи домовленість, також висловив особливе задоволення висновком президента, що політичну кризу можна вважати завершеною через досягнений компроміс.

Парламентська Асамблея і Рада Європи далі будуть готові допомагати Україні на її запрошення всіма можливими засобами, включно зі спостереженням за виборами, додав у своїй заяві ван дер Лінден.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування