Політики пройшли півфінал, але війна продовжується

Понеділок, 28 травня 2007, 14:46

Політолог Андрій Єрмолаєв вважає, що досягнення політичних домовленостей між лідерами України в ніч на неділю створює реальні умови для подолання політичної кризи в країні.

"Я думаю, що все-таки "рубікон" перейдено і є всі підстави розраховувати на виконання узятих на себе зобов'язань", - сказав він в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Звичайно ж зберігається ризик зірвати домовленості, але, мені здається, що на відміну від минулого тижня, коли була проба сил, і ця проба показала, що це шлях в нікуди, що той, хто починає, може програти, я думаю, буде стримувати і президента, і парламентарів, і виконавців", - зазначив Єрмолаєв.

При цьому він висловив думку, що і дата, і технологічна модель, як вийти з правового глухого кута влади на політико-правове рішення по виборах, були напрацьовані, швидше за все, вже станом на середину минулого тижня.

Також політолог вважає, що "політична криза як конфлікт відносин збережеться протягом усієї виборчої кампанії".

"Взаємні претензії, взаємні обвинувачення тепер просто переносяться з війни рішень у виборчу кампанію, у війну обвинувачень і у війну викриттів. Позитив полягає тільки в тому, що тепер це буде боротьба за голоси народу на виборах, а не боротьба за владу неправовими методами", - пояснив Єрмолаєв.

У свою чергу політолог Вадим Карасьов припускає, що спроби відкоригувати домовленості топ-політиків будуть мати місце, "однак з боку політиків "другого ешелону".

Він відзначив, що Янукович, домігшись тристороннього формату переговорів і запрошення на них спікера Мороза, забезпечить те, що домовленості будуть підкріплені і на інституціональному рівні.

"Звичайно, я б не сказав, що поставлено остаточну крапку по виходу з політичної кризи, скоріше, це можна назвати виходом у фінал з півфіналу, скоріше, це вхід до виходу з кризи, ніж сам вихід із кризи", - сказав Карасьов.

"Але, безумовно, гаряча активна жорстка фаза політичного протистояння в Україні позаду і нас очікує не менш жорстка, гаряча, але в той же час легітимна фаза виборчої кампанії", - резюмував політолог.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...