Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

5 канал заявляє, що Піскун душить свободу слова. Піскун каже, що Ар’єв бреше

Понеділок, 28 травня 2007, 20:09

“5-й канал” називає звинувачення Генеральної прокуратури в упередженому висвітленні її діяльності наступом на свободу слова.

Про це йдеться в зверненні наглядової ради “5-го каналу”.

Зокрема, автори звернення вбачають в заяві прес-служби ГПУ спробу тиску на журналістів і вважають це наступом на свободу слова в Україні.

"Ми закликаємо прес-службу Генеральної прокуратури керуватися у своїй діяльності фактами, а не припущеннями, і не дискредитувати своїми безпідставними заявами такий важливий державний орган як Генеральна прокуратура України”, - наголошує "5-й канал".

Як відомо, ГПУ поширила заяву, у якій звинуватила канал в упередженому висвітленні її діяльності і пов’язала це з “розслідуванням кримінальної справи про контрабанду наркотиків через кордони Німеччини, Польщі та України громадянами Володимиром Ар’євим та Наталкою Фіцич, які співпрацюють з “5-м каналом”.

У свою чергу Ар’єв наголошує, що віз з Голландії куплені в сувенірному магазині сигарети, які містили наркотичні речовини ,у якості журналістського експерименту.

"9 місяців ніхто до нас не звертався. Мене ніхто не викликав до прокуратури, ніхто не брав у мене жодних пояснень, ніхто не висував мені жодних звинувачень, я ніде не ставив свої підписи", - сказав він в інтерв’ю "1+1".

Водночас генпрокурор Святослав Піскун в ефірі "1+1" заявив, що Ар’єв давав свідчення Генпрокуратурі.

"Той, хто говорить про те, що він не знає, що там розслідується... У справі є його чіткі свідчення і він чітко говорить, як що відбувалося. Він давав пояснення під час допиту, він все написав і там у справі все є", - сказав він.

Піскун наголосив, що кримінальну справу порушила польська сторона і передала її для подальшого розслідування українській Генпрокуратурі.

"При цьому вони чітко виписали, що якщо Україна відмовиться проводити це розслідування, просять повернути для організації цього розслідування справу до польських правоохоронних органів", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...