У Мороза сумніваються, що Рада виконає всі домовленості з Ющенком

Вівторок, 29 травня 2007, 08:47

Депутат від Соціалістичної партії Віталій Шибко сумнівається, що Верховна Рада ухвалить усі необхідні для дострокових парламентських виборів законопроекти упродовж двох днів.

"У першу чергу треба розібратися з указами президента. Друге – потрібно, щоб президентська гілка влади визнала закони, які були ухвалені з 2 квітня. Я не думаю, що це така скора робота. Тому що це буде знову порушення регламенту, порушення Конституції", - сказав він в інтерв’ю Радіо "Свобода".

"Особисто я гадаю, що має бути процедура згідно з регламентом", - додав він.

Водночас, член "Нашої України" Михайло Поживанов переконаний, що для ухвалення необхідних законодавчих ініціатив вистачить і доби.

"Можна все голосувати пакетом, можна окремо. Але я думаю, що однієї доби вистачить для того, щоб усі ці законодавчі акти повністю проголосувати", - сказав він.

"Ми можемо погодитися зі змінами до Держбюджету, бо це пенсії, зарплати, ми можемо погодитися на зміни до виборчого законодавства, котрі потрібні. А решта, я думаю, може трохи почекати", - додав депутат.

Між тим, політолог Олександр Дергачов вважає, що під час ухвалення законодавчої бази, необхідної для проведення дострокових виборів, виникатимуть підводні течії.

"Можуть бути ситуації, коли керівники фракцій, які у дуже вузькому колі повирішували все, не зможуть забезпечити достатньої дисципліни. Думаю, що все одно дисциплінована більшість знайдеться і можна буде працювати", - зазначив він.

Дергачов наголошує, що у вівторок має стати зрозуміло, чи погодиться 151 опозиціонер скласти депутатський мандат, і саме це буде вирішальним.

Як відомо, президент, прем’єр та голова Верховної Ради домовилися, що необхідні для проведення дострокових виборів 30 вересня законопроекти мають бути ухвалені упродовж двох днів.

Коаліція наголошує, що одним із пунктів домовленостей є складання опозицією депутатських повноважень, на основі чого указ президента про розпуск Верховної Ради стає легітимним.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування