Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада тягне час, а Мороз хоче легітимізації

Вівторок, 29 травня 2007, 09:17

Верховна Рада у вівторок імовірно почне роботу у другій половині дня.

Про це на початку погоджувальної ради заявив голова Верховної Ради Олександр Мороз.

За його словами, пропозицію щодо додаткового часу внесла робоча група з урегулювання кризи, попросивши "почати працювати десь о п’ятнадцятій-шістнадцятій" для того, щоб узгодити якомога більше законопроектів з пакету компромісу на засіданнях відповідних комітетів.

При цьому Мороз попросив депутатів у будь-якому разі першим питанням порядку денного проголосувати зміни до закону про бюджет, що передбачає підвищення соціальних виплат.

Також спікер закликав депутатів сприяти легітимізації рішень Верховної Ради починаючи з 2 квітня, бо "інша частина (ВР) вважає, що парламент не голосував, тому треба це питання зняти".

На погоджувальній раді парламенту у вівторок присутні лідери та представники об’єднаної опозиції Юлія Тимошенко, В’ячеслав Кириленко, Микола Томенко, Володимир Яворівський, Іван Васюник, Роман Зварич.

Як відомо, президент, прем’єр та голова Верховної Ради домовилися, що необхідні для проведення дострокових виборів 30 вересня законопроекти мають бути ухвалені упродовж двох днів.

Коаліція наголошує, що одним із пунктів домовленостей є складання опозицією депутатських повноважень, на основі чого указ президента про розпуск Верховної Ради стає легітимним.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування