ЦВК не хоче повторювати долю КС

Вівторок, 29 травня 2007, 11:52

Голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович закликає Верховну Раду і вище керівництво держави підійти до питання внесення змін у персональний склад Центвиборчкому, виходячи не з політичної, а професійної точки зору.

"Я б закликав Верховну Раду і вищих керівників держави відкинути політику. У Центральній виборчій комісії повинні працювати професіонали", - заявив Давидович в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що в лютому 2004 року склад ЦВК був сформований із представників політичних сил, і комісія в цьому складі проіснувала лише 7 місяців.

Давидович вважає, що інтереси політичних сил у ЦВК можуть захищати їх представники з правом дорадчого голосу.

При цьому він відмовився відповідати на будь-які питання, що стосуються внесення змін у персональний склад ЦВК. "Це буде некоректно, тому що скажуть, що тримаюся за крісло", - відзначив глава ЦВК.

Як повідомлялося, одним з пунктів спільної заяви президента Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Віктора Януковича і голови Верховної Ради Олександра Мороза по врегулюванню політичної кризи є внесення змін у персональний склад ЦВК.

"З метою забезпечення чесних, прозорих і демократичних виборів внести зміни в персональний склад Центральної виборчої комісії на принципах домовленостей, досягнутих робочою групою уповноважених представників президента України, Кабінету міністрів, парламентської коаліції і парламентській опозиції", - йдеться в документі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News