Давидович не піде на спрощений варіант: або реєстр, або списки

Вівторок, 29 травня 2007, 12:25

Голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович вважає неможливим створення якогось спрощеного варіанту державного реєстру виборців для проведення дострокових парламентських виборів.

"Що значить - спрощений варіант? Або реєстр, складений відповідно до вимог закону про Державний реєстр, або списки", - заявив Давидович в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Він підкреслив, що не виконання усіх вимог закону про держреєстр виборців при його складанні може викликати кримінальну відповідальність.

Раніше Давидович неодноразово заявляв, що для складання держреєстру виборців відповідно до вимог закону необхідно не менше одного року.

Він також закликав Верховну Раду і вище керівництво держави підійти до питання внесення змін до персонального складу Центвиборчкому, виходячи не з політичної, а професійної точки зору.

"Я б закликав Верховну Раду і вищих керівників держави відкинути політику. У Центральній виборчій комісії повинні працювати професіонали", - заявив Давидович.

Він нагадав, що в лютому 2004 року склад ЦВК був сформований із представників політичних сил, і комісія в цьому складі проіснувала лише 7 місяців.

Давидович вважає, що інтереси політичних сил у ЦВК повинні захищати їхні представники з правом дорадчого голосу.

При цьому він відмовився відповідати на які-небудь питання, що стосуються внесення змін до персонального складу ЦВК.

"Це буде некоректно, тому що скажуть, що тримаюся за крісло", - зазначив голова ЦВК.

Як відомо, одним з пунктів спільної заяви президента Віктора Ющенка, прем'єра Віктора Януковича і голови Верховної Ради Олександра Мороза з врегулювання політичної кризи є внесення змін до персонального складу ЦВК.

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вже заявила, що її політична сила вже визначила кандидатури на посади членів ЦВК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування