Рада скасує своє рішення про дострокові вибори президента в обмін на бюджет

Вівторок, 29 травня 2007, 12:27

Пакет рішень, необхідних для виходу з політичної кризи, передбачає ухвалення постанови Верховної Ради, якою буде скасовано низку постанов, ухвалених з 2 квітня по 17 травня.

Це випливає з проекту постанови, внесеної лідерами фракцій Раїсою Богатирьовою, Юлією Тимошенко, В’ячеславом Кириленком, Іваном Боким і Петром Симоненком, яка потрапила в розпорядження "Української правди".

Постанова починається словами: "Враховуючи консолідовані політичні домовленості, спрямовані на врегулювання політичної кризи, Верховна Рада постановляє: підтвердити результати голосування щодо актів Верховної Ради згідно з додатком 1".

Названий додаток містить кілька десятків законів, ухвалених за півтора місяці після указу президента про розпуск парламенту, зокрема щодо соціально-економічних питань.

Другий пункт постанови передбачає визнати такими, що втратили чинність, акти Верховної Ради акти згідно з додатком 2.

У ньому міститься шість постанов парламенту, ухвалених як реакція на укази президента.

Зокрема, пропонується скасувати постанови:

- від 2 квітня "Про політичну ситуацію в Україні, пов’язану з оголошенням указу президента від 2 квітня 2007 року про дострокове припинення повноважень Верховної Ради",

- від 4 квітня "про особливості організації роботи верховної Ради до розв’язання політичного конфлікту в Україні",

- від 26 квітня "Про указ президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради та призначення позачергових виборів",

- від 30 квітня "Про вибори президента України та народних депутатів",

- від 15 травня "Про завершення конституційної процедури законотворчого процесу і набрання чинності законами України, ухваленими Верховною Радою протягом квітня 2007 року",

- від 17 травня "Про звільнення судді" (Петра Стецюка)

Ця постанова набирає чинності в день голосування, крім другого пункту, який вступає в силу після призупинення дії указу президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування