Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада визначить місце, куди зможе скаржитися Піскун

Вівторок, 29 травня 2007, 12:53

Пакет документів, ухвалення яких має забезпечити вихід із політичної кризи, передбачає внесення змін до закону про вибори народних депутатів.

Це випливає з проекту закону про вибори та протоколу розбіжностей до нього, які потрапили у розпорядження "Української правди".

Зокрема, комуністи та соціалісти наполягають, що вибори можуть бути законними тільки при явці 50% виборців.

"Наша Україна" та БЮТ пропонують залишити чинну редакцію закону, яка не встановлює поріг явки.

У свою чергу, Партія регіонів пропонує встановити результати виборів незалежно від кількості дільниць, в яких голосування було визнано недійсним.

Соцпартія пропонує прибрати із закону норму щодо права партій та блоків виключати зі своїх списків кандидатів уже після завершення виборів.

Також однією із суперечливих новацій є пропозиція, щоб список виборців допомагала складати Державна податкова адміністрація в межах відповідної території, використовуючи базу даних фізичних осіб-платників податків.

Також представники коаліції наполягають, щоб органи Державної прикордонної служби за 3 дні до виборів передавали інформацію про осіб, які виїхали з України та повернулися назад.

Крім того, коаліція наполягає, щоб до списків виборців на закордонних дільницях включили тільки тих, хто перебуває на консульському обліку. Натомість, "Наша Україна" та БЮТ виступають проти такої зміни до закону.

Пакет документів по виходу з кризи передбачає ухвалення і закону про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України.

Цей законопроект передбачає, що Апеляційний адміністративний суд, територіальна юрисдикція якого поширюється на Київ, вважатиметься судом першої інстанції при оскарженні рішень президента, парламенту або уряду стосовно звільнень або призначень громадян на публічну службу.

Законопроект також визначає процедури, за яких будуть розглядатися такі спори. Зокрема, право на оскарження рішення про звільнення буде поширюватися тільки на ту особу, права якої це зачіпає.

На розгляд таких позовів буде відведено 7 днів після відкриття провадження, а рішення не підлягатиме оскарженню в апеляційному порядку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...