У Партії регіонів і СПУ манія переслідування чи вони хочуть зірвати переговорний процес?

Вівторок, 29 травня 2007, 13:11

Прес-служба Соцпартії звинувачує секретаріат президента у спробі зірвати переговорний процес.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби, де міститься анонс брифінгу представників коаліції у зв'язку з черговою спробою блокування роботи КС керівництвом Управління державної охорони України

Ідентичне за змістом повідомлення розіслала і прес-служба Партії регіонів.

"У ці хвилини в Конституційному Суді України, що не може почати чергове пленарне засідання через відсутність кворуму, знаходиться відомий начальник Управління державної охорони Гелетей, який проводить "роз'яснювальну роботу" як із суддями КСУ, так і з його співробітниками", - йдеться у повідомленні прес-служби ПР.

"Беручи до уваги формальний статус пана Гелетея, ми розцінюємо його дії як спроби залякати Конституційний Суд і змусити суддів приймати ті рішення, що "подобаються" "патронові" Валерія Гелетея, тобто президентові", - заявляють регіонали.

Вони також відзначають, що паралельно в Шевченківському суді столиці, де розглядається позов Святослава Піскуна щодо оскарження указу президента про звільнення його з посади генпрокурора, "присутні, треба думати, з метою контролю над процесом співробітники СБУ".

"Констатуємо, що подібні дії представників підконтрольних главі держави силових структур, по суті, йдуть врозріз із положенням спільної заяви президента, прем'єр-міністра і голову Верховної Ради від 27 травня 2007 року, де говориться про зобов'язання сторін "не допускати поза рамками своєї компетенції втручання в діяльність органів судової влади і правоохоронних органів", - йдеться в заяві.

"Партія регіонів протестує проти триваючих спроб певних структур тиснути на судові органи і закликає раз і назавжди відмовитися від цієї порочної практики. В іншому випадку переговорний процес, що почався, і досягнення життєве важливих для країни домовленостей знову виявиться під погрозою зриву", - наголошують регіонали.

Як відомо, згідно з домовленостями президента, прем’єра і спікера рішення про проведення дострокових виборів ухвалено незалежно від того, яким буде рішення КС. Крім того, у вівторок Конституційний Суд не проводить засідань через відсутність кворуму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування