Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко знову звинувачує Ющенка в силовому варіанті

Вівторок, 29 травня 2007, 13:35

Лідер КПУ Петро Симоненко звинувачує президента Віктора Ющенка в провокації силового розвитку подій.

Про це йдеться в його заяві, поширеній прес-службою КПУ.

"Ющенко зухвало демонструє, що не має наміру дотримуватися будь-яких домовленостей і не хоче зважати на Конституцію і закони, якщо вони заважають йому та його оточенню узурпувати владу", - заявив лідер КПУ, оцінюючи дії секретаріату президента щодо оскарження рішення Солом'янського суду про визнання незаконним указу президента і поновлення Святослава Піскуна на посаді генпрокурора.

Симоненко наголошує, що "замість кроків назустріч і врегулювання політичної кризи заради збереження цілістності держави, заради спокою і добробуту людей, Ющенко продовжує провокувати силовий розвиток подій, посилюючи позаконституційний контроль над силовими відомствами і судовою владою".

"Я наголошую, що домовленості мають сенс, якщо всі підписанти будуть їх дотримуватися. Президент цього не робить і таким чином знімає з коаліції будь-які зобов'язання щодо можливості проведення дострокових виборів", - заявив лідер КПУ.

Симоненко підкреслив, що позиція Компартії залишається незмінною: дострокові вибори будуть легітимні тільки за умов дотримання Конституції.

"Іншого шляху для розв'язання політичної кризи не існує", - заявив лідер КПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...