Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Юристи "Нашої України" впіймали Піскуна на порушенні закону

Вівторок, 29 травня 2007, 14:14

Юристи "Нашої України" звинувачують звільненого президентом з посади Генерального прокурора Святослава Піскуна в ігноруванні й порушенні положень законодавства.

Про це повідомляє прес-служба "Нашої України" з посиланням на керівника юридичного департаменту партії Валерія Карпунцова.

"Ми закликаємо колишнього Генерального прокурора Піскуна, який виконував відповідні повноваження з 26 квітня по 24 травня 2007 року і намагається поновитися на посаді Генерального прокурора в судовому порядку, зважати на специфіку цієї посади та неухильно дотримуватися вимог закону", - заявив Карпунцов.

У першу чергу, на його думку, Піскун мав би виконати указ президента про визнання таким, що втратив чинність, указу президента від 26 квітня, "яким його фактично було звільнено з посади Генерального прокурора".

"Особа, що претендує на зайняття посади Генерального прокурора та яка вже обіймала цю посаду в минулому, не може не знати, що зупинення дії указу президента про звільнення з посади Генерального прокурора чи навіть його скасування в судовому порядку не тягне за собою автоматичного поновлення на роботі відповідної особи", - переконаний Карпунцов.

"Подібне судове рішення може розглядатися хіба що як підстава для видання нового указу президента про призначення відповідної особи на посаду (поновлення на посаді) Генерального прокурора", - зазначив він.

При цьому юрист "Нашої України" нагадав, що "саме видання відповідних указів президента на підставі судових рішень (а не самі судові рішення) вже неодноразово було підставою для поновлення Піскуна на посаді Генерального прокурора".

"Необхідно констатувати, що це не єдиний випадок ігнорування Піскуном законодавчих положень. Так, відповідно до частини 2 статті 6 закону про прокуратуру працівники прокуратури не можуть належати до будь-яких політичних партій чи рухів", - наголосив Карпунцов.

При цьому він нагадав, що стаття 1 цього закону передбачає, що генпрокурор і підпорядковані йому прокурори здійснюють прокурорський нагляд за додержанням і правильним застосуванням законів, зокрема, політичними партіями, громадськими організаціями та масовими рухами.

"Натомість, як повідомлялося в засобах масової інформації та в мережі Інтернет Піскун просить керівництво Партії регіонів виключити його з партії", - зазначається в повідомленні.

"Таким чином, Піскун визнав, що перебуваючи на посаді Генерального прокурора, він грубо порушував вимоги закону України "Про прокуратуру", свідомо допустив ситуацію, коли керівник наглядового органу є членом політичної партії, діяльність якої є піднаглядовою органам прокуратури", - сказано в повідомленні "Нашої України".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування