"Наша Україна" вважає Давидовича політичним рейдером

Вівторок, 29 травня 2007, 15:48

Партія "Наша Україна" вважає, що Центрвиборчком не може партії заборонити виключити своїх членів з виборчого списку.

Про це йдеться в коментарі керівника юрдепартаменту "Нашої України" Валерія Карпунцова, поширеному у вівторок.

Він наголосив, що за законодавством блок може прийняти рішення про виключення кандидата у депутати. "Ніхто не може зобов’язати делегатів відповідного з’їзду відмовитися від цього права або створювати перешкоди у його реалізації", - зазначив Карпунцов.

"Вирішення цих питань є внутрішньою справою відповідної партії (блоку), як об’єднання громадян. Держава та її органи не вправі втручатися в цю сферу та обмежувати її. Якщо Давидович вступає в гру під назвою "політичне рейдерство", започатковану Партією промисловців і підприємців України – він приєднується до тих людей, які нівелювали думку виборців", - переконаний Карпунцов.

Він наголосив, що "ЦВК не повинна брати на себе функції органів правосуддя" і скасувати своє рішення про відмову у виключенні кандидатів у депутати з виборчого списку Блоку „Наша Україна", які за підсумками результатів виборів народних депутатів України 26 березня 2006 року вважаються не обраними".

Карпунцов нагадав, що Партія промисловців і підприємців України грубо порушила Угоду про утворення Блоку "Наша Україна" та передвиборну програму цього блоку, яку зобов’язувалася виконувати ідучи на вибори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування