Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати хочуть розбудити в Тимошенко звіра

Вівторок, 29 травня 2007, 16:00

Парламенту пропонують ухвалити законопроект про внесення змін до законів про статус депутатів місцевих рад та кримського парламенту, який передбачає вилучення із чинного законодавства норми про імперативний мандат.

З відповідною рекомендацією виступив комітет ВР з питань держбудівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу Верховної Ради.

Необхідність скасування імперативного мандату, зазначалося на засіданні комітету, обґрунтовується його "невідповідністю традиційній та загальноприйнятій в Європі доктрині представницької демократії".

Депутати, які висловилися за скасування імперативного мандату, вважають, що ця модель передбачає відповідальність депутатів місцевих рад (у формі позбавлення повноважень) не перед своїми виборцями, а перед політичними партіями та блоками, за списками яких вони обрані.

"Така модель і справді є унікальною в своєму роді і не має аналогів у жодній з європейських країн", - наголошується у висновку головного науково-експертного управління апарату Верховної Ради.

Як відомо, норму про імперативний мандат було проголосовано разом з законом про Кабінет міністрів у лютому 2007 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування