Внутрішні війська Криму визнають тільки Цушка

Вівторок, 29 травня 2007, 16:59

Внутрішні війська Криму, відповідно до закону про внутрішні війська, підкоряються керівнику Міністерства внутрішніх справ.

Про це на прес-конференції в Сімферополі у вівторок заявив начальник Головного управління МВС в Автономній республіці Крим Анатолій Могильов, повідомляє "Обком" з посиланням на УНІАН.

"Якщо говорити про перепідпорядкування внутрішніх військ, то поводження внутрішніх військ регулюється законом про внутрішні війська – законом України, який ніхто не має права скасовувати. Там строго написано, що внутрішні війська підкоряються міністру внутрішніх справ", - сказав начальник міліції Криму.

Він також повідомив, що кримські співробітники внутрішніх військ не направлялися в останні вихідні для охорони порядку у Київ, оскільки військовослужбовці були задіяні в охороні громадського порядку на території півострова.

Могильов відмовився давати оцінку указу, яким глава держави вивів внутрішні війська з підпорядкування МВС і підкорив їх президенту, пославшись на те, що спілкується з журналістами як начальник міліції Криму, а не як приватна особа.

Як відомо, 25 травня президент Віктор Ющенко своїм указом вивів внутрішні війська з підпорядкування Міністерства внутрішніх справ і підкорив їх голові держави.

Водночас, у Департаменті зв'язків із громадськістю МВС повідомили, що міністерство буде діяти за законом, який передбачає підпорядкування внутрішніх військ системі МВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування