Шемчук зважився увійти до кабінету генпрокурора

Вівторок, 29 травня 2007, 18:14

Виконувач обов'язків генпрокурора Віктор Шемчук має намір повернутися в кабінет глави цього відомства після рішення Київського апеляційного адміністративного суду, що визнав діючим указ президента про його призначення.

"Я вважаю, що мої дії - повернутися в кабінет генпрокурора і працювати", - сказав Шемчук у вівторок, коментуючи рішення адмінсуду.

Шемчук наголосив, що ця ухвала апеляційного адмінсуду оскарженню в касаційному порядку не підлягає, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він також додав, що найближчим часом відбудеться нарада, на якій буде вирішено питання про його подальші дії.

Шемчук також спрогнозував, що, швидше за все, його представлення апарату Генеральної прокуратури відбудеться в середу.

За його словами, представлення могло б відбутися і у вівторок, але оскільки робочий день уже наближається до кінця, швидше за все, відбудеться в середу.

Він зазначив, що відповідно до останніх судових рішень на даний момент укази президента про звільнення Святослава Піскуна і призначення Шемчука в.о. генпрокурора є чинними і підлягають виконанню на всій території України".

Як відомо, 24 травня президент підписав указ, що позбавляє Піскуна права обіймати посаду генпрокурора, і призначив в.о. генпрокурора Шемчука.

Піскун оскаржив цей указ у Солом'янському райсуді Києва, що призупинив дію цього указу до розгляду справи по суті.

Як повідомив у вівторок народний депутат Юрій Мірошниченко, Апеляційний адміністративний суд Києва скасував цю ухвалу суду, однак, за його словами, Солом'янський райсуд уже розглянув цю справу по суті і виніс рішення на користь Піскуна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування