Тимошенко знайшла три фундаментальні розбіжності між опозицією і коаліцією

Вівторок, 29 травня 2007, 18:36

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що між опозицією і коаліцією неузгодженими залишилися три питання.

"Залишилися три фундаментальні розбіжності", - сказала Тимошенко після закінчення пленарного засідання парламенту у вівторок.

"Перше – коаліція намагається ухвалити закон про статус народного депутата в такій редакції, яка дозволить зберегти корупцію в парламенті", - сказала вона.

Друге проблемне питання, за словами Тимошенко, - це вимога комуністів встановити явку на виборах у 50%.

"Я хочу їм нагадати, що це право людини прийти на виборчі дільниці, а не обов’язок, як було в часи КПРС", - додала лідер БЮТ.

Третє дискусійне питання, за її словами, стосується того, що за три дні до виборів Державна прикордонна служба подає списки людей, які за закордонними паспортами залишили межі України.

"Як відомо, виїжджати з України можна за закордонними паспортами до далекого зарубіжжя, а за внутрішніми паспортами – до ближнього. Тому вводити таку однобоку норму не можна. Крім того, прикордонні війська можуть помилитися", - додала Тимошенко.

За її словами, переговори з цих питань триватимуть ще у вівторок та в середу зранку.

Тимошенко нагадала, що у вівторок парламент скасував постанови, "які негативно оцінювали указ президента про розпуск парламенту".

"Це – серйозна перемога", - додала вона.

Тимошенко зазначила, що частину законів, ухвалених парламентом за останні два місяці, "мала лобістський характер і стосувалася не людей, а бізнес-інтересів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування