Секретаріат Ющенка ще раз зруйнував ідилію Піскуна

Вівторок, 29 травня 2007, 21:06

Заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин заявляє, що постанова Солом'янського райсуду Києва про скасування указу президента щодо звільнення Святослава Піскуна з посади генпрокурора не вступила в законну силу.

"Заява прес-служби ГПУ про те, що постанова Солом'янського райсуду Києва про визнання незаконним та скасування указу президента про звільнення Святослава Піскуна підлягає негайному виконанню, не відповідає дійсності, оскільки постанова не вступила в законну силу", - зазначив Пукшин.

Він нагадав, що "постанова суду вступає в законну силу через десять днів з моменту її винесення, у разі, якщо не подана апеляційна скарга", повідомляє прес-служба президента.

"Однак сьогодні, 29 травня, служба представництва інтересів президента в судах подала апеляційну скаргу на зазначену постанову", - наголосив заступник глави секретаріату.

"Відтак, у виконавчої служби Міністерства юстиції не було законних підстав відкривати виконавче провадження, оскільки цій процедурі підлягає лише те рішення суду, яке вступило в законну силу", - додав Пукшин.

"Не можна виконувати рішення, яке не вступило в силу – для цього навіть не потрібно бути юристом. Мені здається, Міністерство юстиції в цьому випадку грається з вогнем", – сказав заступник глави секретаріату.

Пукшин наголосив, що в діях державного виконавця та особи, котра затвердила постанову про відкриття виконавчого провадження, вбачаються ознаки службового злочину, за який передбачена кримінальна відповідальність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування