Піскун думає, що його використали для накалу

Середа, 30 травня 2007, 09:26

Святослав Піскун вважає, що в ситуації з Генеральною прокуратурою "комусь треба було до межі загострити ситуацію".

"Для цього використовувалися різні методи. Спочатку спробували зіштовхнути людей, зібрали два мітинги на сусідніх київських площах – на Майдані Незалежності й на Європейській площі. Люди дійсно зійшлися, але не стали битися... задум не спрацював", - сказав він в інтерв'ю "Известиям в Украине".

"І тоді вирішили знімати генерального прокурора. А заодно і Конституційним Судом упритул зайнялися", - додав Піскун.

На думку Піскуна, саме тому "почали розповідати про те, що суддя Станік хабарі бере".

"Потім виявилося, що в справі взагалі її прізвище не фігурує, а йдеться про її маму. Так і займалися б мамою, кидали її в камеру, викручували руки – "працювали". У нас поки що донька за матір не відповідає, так було тільки при Сталіні. Якщо в нас сьогодні повертається 37-й рік, я тільки можу привітати цим політиків: докерувались", - сказав він.

За словами Піскуна, він "як генеральний прокурор не міг закрити на це очі".

"У мене є серйозні питання по звільненню суддів Конституційного Суду. Ці люди обов'язково звернуться в суди, будуть вимагати відновлення їх у посаді. Я з ними розмовляв", - додав він.

У той же час, за словами Піскуна, через ситуацію навколо Генпрокуратури Україна могла опинитися на порозі громадянської війни.

"Коли внутрішнім військам дали наказ узяти під контроль Генпрокуратуру, загроза зіткнення стала цілком реальною. Президент видав указ забезпечити правовий режим проходу в прокуратуру. Але ж цей режим вже і так гарантувала міліція. Пішло суцільне порушення законів", - сказав він.

На думку Піскуна, у цій ситуації зіткнення було "дуже навіть можливим".

"Адже хто такі співробітники міліцейського "Беркуту"? Це – офіцери, що відповідають перед законом за кожну свою дію або бездіяльність. А внутрішні війська – це солдати термінової служби, яких прикликали в 18 років. Вони-то саме за свої дії не відповідають, вони беззаперечно виконують накази командирів", - зазначив він.

У той же час Піскун повідомив, що зараз війська від Генпрокуратури відійшли. "Військовий прокурор доповів мені, а я доповідаю вам: внутрішні війська, що підтягувалися до Києва, повернулися до місць дислокації", - сказав він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування