Янукович хоче, щоб Ющенко продовжив роботу Ради

Середа, 30 травня 2007, 11:44

Прем'єр Віктор Янукович заявляє, що двох днів не достатньо для реалізації домовленостей між президентом, прем'єром та спікером.

У зв’язку з цим він наполягає на тому, щоб робота Верховної Ради була продовжена.

"Той розрахунок на два дні роботи в парламенті не виправдався", - сказав Янукович членам уряду після того, як прибув на засідання Кабміну із секретаріату президента.

За його словами, у плані, узгодженому першими особами держави, "не вистачає часу для розгляду всіх питань у парламенті".

Водночас Янукович визнав, що багато з того, що було заплановано, уже зроблено.

"У Раді такий ажіотаж, що ми не можемо на один день продовжити роботу парламенту, коли 450 депутатів сидять у залі, отримали зарплату, коли платники податків платять податки, щоб вони працювали – а ми не даємо їм можливість працювати – я цього не розумію", - зазначив прем'єр.

"У нормальній країні це неможливо, якщо ми ненормальні люди і це не наша країна – тоді так треба робити", - додав він.

"Зараз ми не повинні відкладати розгляд дуже важливих для країни питань. На перше місце я б поставив питання сільського господарства", - сказав прем'єр.

Він пояснив, що погодні умови можуть залишити Україну без хліба, тому ситуація вимагає негайного реагування уряду через ухвалення законів.

Другим за важливістю питанням Янукович назвав підняття рівня пенсій та зарплат.

"І лише на третє місце я б поставив політичні питання, ухвалення законів, які б дозволи проведення дострокових виборів. Це вже набридло не тільки політикам, а й всій країні", - заявив прем'єр.

При цьому Янукович закликав урядовців негайно визначити перелік законів, які необхідно ухвалити першочергово.

Зокрема, він звернувся до віце-прем'єра Миколи Азарова і міністра економіки Анатолія Кінаха з вимогою розглянути на урядових та парламентських комітетах закони по вступу до СОТ.

"І якщо ми не встигнемо сьогодні розглянути їх у парламенті, ми будемо наполягати, щоб парламент працював завтра", – заявив Янукович.

"Я буду наполягати на зустрічі з керівниками фракцій, щоб ці економічні закони були прийняті", - додав прем'єр.

Він пояснив, що після дострокових виборів парламент не буде працювати ще два місяці:
"Тому я звертаюсь до міністрів: ви повинні розглянути першочергові закони і сьогодні подати їх в парламент. Ви готові?".

"Так", - відповів йому міністр праці та соціальної політики Михайло Папієв.

"Тільки першочергові, без яких країна не може жити", - ще раз попередив Янукович.

Як відомо, вранці відбувалася зустріч президента з премєром та лідером БЮТ Юлією Тимошенко. Близько 12.40 прес-секретар президента Ірина Ванникова повідомила про її закінчення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування