Турчинов вважає, що у Піскуна немає підстав знаходитись в ГПУ

Середа, 30 травня 2007, 13:03

Перший заступник секретарі РНБО Олександр Турчинов вважає, що найближчим часом будуть пред’явлені звинувачення щодо подій, які відбувалися в генпрокуратурі в минулі четвер-п'ятницю.

Про це Турчинов повідомив на брифінгу в середу.

"Відповідно до рішення в.о. генпрокурора і відповідно до рішень слідчих СБУ проводять слідчі дії, щодо подій в генпрокуратурі, щодо тих, хто давав злочинні накази", - повідомив він.

"Я вважаю, що найближчим часом, відповідно до цих слідчих дій будуть пред’явлені звинувачення. Далі це питання правоохоронних органів, як розвиватимуться ці події", - додав Турчинов.

Водночас він повідомив, що не зважаючи на заяви звільненого з посади генпрокурора Святослава Піскуна про те, що він працюватиме виключно в правовому полі, "проводиться утримання МВС в будинку Генпрокурутари".

"Підрозділи Титану утримують приміщення Генпрокуратури і виконують незаконні накази Піскуна, не зважаючи на те, що жодної правової підстави вважати його ген прокурором не існує", - наголосив Турчинов.

"Дії керівництва і представників МВС фактично призводять до того, що діяльність ГПУ сьогодні дестабілізована і заблокована. Це є серйозна небезпека для нашої держави", - додав він.

Турчинов також наголосив, що судова справа в Солом’янському суді не "розписувалась" на суддю Скорика, який прийняв ухвалу про відновлення Піскуна на посаді генпрокура.

"Відповідно всіх процесуальних норм ухвали не існує, а рішення судді Скорика не вступило в законну силу, бо зараз це питання розглядається в апеляційному суді", - наголосив Турчинов.

"Жодних судових рішень, щоб Піскун перебував в будинку генпрокуратури, не існує", - підкреслив він.

""

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування