"Блакитний Майдан" коаліції оцінили в 73 мільйона доларів

Середа, 30 травня 2007, 13:48

Проурядова коаліція витратила на організацію акцій протесту в Києві до 73 мільйонів доларів.

Такі дані навів директор Міжнародного інституту демократій Сергій Таран на прес-конференції, представляючи експертний аналіз підрахунку вартості масових заходів протесту.

За його словами, фахівці інституту провели підрахунки прямих витрат на заходи протесту на підтримку коаліції, що проходили з 2 квітня до 27 травня.

Експерти дійшли висновку, що сума усіх витрат на акції масового протесту склала від 55 мільйонів до 73,810 мільйонів доларів. Загальна присутність громадян в акціях протесту склала від 500,5 тисячі до 671 тисячі "людино/днів".

Таран пояснив, що це не є загальною кількістю громадян, що виступили на підтримку коаліції, тому що ті самі громадяни могли брати участь в акціях кілька днів підряд.

За даними інституту, у середньому, на вулицях столиці щодня знаходилося від 9 тисяч до 12 тисяч громадян, що активно підтримували дії коаліції, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

Час перебування учасника протесту в Києві, у середньому, коштував 110 доларів – тобто 550 гривень.

Зокрема, за даними аналізу, основні статті витрат на одного учасника протягом однієї доби складали: проїзд - від 20 до 60 грн., денний гонорар - від 80 до 100 грн., денний гонорар екіпірованого учасника (мегафон, дудка, плакат) - від 100 до 120 грн., нічний гонорар одного учасника - від 150 до 200 грн., гонорар бригадира (десятника) - 10 грн. за людину, харчування одного учасника - від 15 до 60 грн., та інші витрати.

Крім того, за словами Тарана, були також витрати на оренду сцени на Майдані Незалежності і біля Верховної Ради, на виступи артистів, облаштування наметових містечок, наочну агітацію.

Таран розповів, що при дослідженні експерти користувалися моніторингом ЗМІ, повідомлень партій, що входять до проурядової коаліції, повідомлень МВС.

Також вони проводили інтерв'ю й опитування серед учасників акцій протесту, організаторів акцій (менеджери середнього рівня) про вартість послуг. Співробітники інституту також взяли "участь" в акціях, завербувавшись у Вінниці, Харкові, Запоріжжі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News