Цушко вимагав вертоліт, снайперів і 1,5 тисячі солдат

Середа, 30 травня 2007, 14:19

Командувач внутрішніх військ МВС Олександр Кіхтенко заявляє, що внутрішні війська підпорядковуються президенту, але залишаються у складі МВС.

На прес-конференції у середу Кіхтенко зауважив, що, починаючи з березня і до 25 травня, керівництво МВС видало цілу низку розпоряджень про залучення внутрішніх військ до виконання не властивих їм функцій, повідомляє УНІАН.

Як приклад Кіхтенко назвав так званий план "Фортеця", який передбачає посилення охорони будівлі МВС у Києві.

З цією метою керівництво МВС наказало керівнику внутрішніх військ додатково виділити для охорони приміщення МВС три снайперські пари, два спеціалізованих автомобілі "Торнадо", вертоліт та ще низку інших спеціальних заходів.

За словами Кіхтенка, враховуючи спокійну ситуацію в місті та в країні, вдаватися до таких заходів, на його думку, не було сенсу. Він також додав, що крім цього наказу була ще низка подібних наказів.

Тому, за словами керівника внутрішніх військ, 25 травня президент Віктор Ющенко, зважаючи на небезпеку залучення внутрішніх військ до виконання різноманітних функцій, які їм не властиві, видав свій указ про перепорядкування внутрішніх військ главі держави.

При цьому Кіхтенко наголосив, що внутрішні війська залишаються у складі МВС. За його словами, у внутрішніх військ продовжується тісна співпраця та взаємодія з МВС.

Кіхтенко також наголосив, що основною вимогою президента до внутрішніх військ була і залишається відсутність будь-яких силових засобів вирішення конфліктів: "Внутрішні війська залишаються поза політикою".

Він також висловив здивування діями керівництва МВС 25 травня, коли, з одного боку, воно заявляло про те, що ситуація в Києві залишається абсолютно спокійною, а з іншого боку - був виданий черговий наказ внутрішнім військам додатково доставити до Києва 1500 військовослужбовців.

За словами Кіхтенка, "від внутрішніх військ чекали силового розв'язання конфлікту, але ми цього не допустили".

Крім того Кіхтенко повідомив, що внутрішні війська повинні були забезпечувати охорону під час проведення футбольного матчу "Динамо" Київ – "Шахтар" Донецьк 28 травня. Для цього було виділено 2 тис. військовослужбовців.

"Але, відповідно до рішення начальника МВС Києва, ми знаходилися в резерві, а на матч були спрямовані спецпідрозділ "Беркут" з різних регіонів країни і військові курсанти", - зазначив командувач внутрішніх військ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News