Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК ще раз попросила залишити її без політики

Середа, 30 травня 2007, 15:53

Голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович наголошує на аполітичності ЦВК під час конфлікту навколо указів президента про дострокові вибори.

Про це він заявив на зустрічі зі спеціальною делегацією Європейського парламенту, яка перебуває в Україні, повідомляє прес-служба ЦВК.

Голова Центрвиборчкому відзначив, що нині до Комісії прикута пильна увага суспільства, адже на неї лягає основна відповідальність за те, щоб позачергові вибори народних депутатів України, призначені на 30 вересня, були проведені чесно, прозоро, демократично, у повній відповідності з законодавством.

Центральна виборча комісія вже довела, що здатна працювати на таких засадах, наголосив Давидович.

Голова ЦВК висловив гостям своє тверде переконання, що у політичній кризі, яка склалась нині, немає жодної складової, спричиненої діями Центральної виборчої комісії.

"Протягом усього часу, визначеного указом президента про призначення позачергових виборів народних депутатів, комісія у своїй діяльності витримувала чітку позаполітичну лінію, послідовно виконуючи визначені законом про вибори процедури", - йдеться в повідомленні.

Водночас, на думку Давидовича, не сприяв ефективності цієї роботи стан чинного закону про вибори народних депутатів, у якому дуже недостатньо регламентоване проведення позачергових виборів.

Давидович також переконаний, що в комісії мають працювати професіонали, і їх діяльність не повинна залежати від побажань, намірів чи настроїв партій.

"Однак політичні сили мають інше бачення щодо діяльності Комісії, зауважив він, тож учора було прийнято окремі зміни до Закону про Центральну виборчу комісію", - йдеться в повідомленні.

Голова Центрвиборчкому окреслив найбільш невідкладні проблеми організації позачергових парламентських виборів 30 вересня.

Зокрема, для їх проведення у визначений строк і у повній відповідності до вимог законодавства необхідно внести зміни до чинного закону про вибори, вирішити питання про виділення необхідних коштів, а також переглянути вимогу про створення до дати виборів Державного реєстру виборців, зазначає прес-служба ЦВК.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
Усі новини...