У "Нашій Україні" розкрили "системний сценарій" коаліції

Середа, 30 травня 2007, 16:21

Зараз реалізується системний сценарій, спрямований на зрив домовленостей між президентом, прем’єром і головою Верховної Ради про завершення політичної кризи та проведення позачергових парламентських виборів 30 вересня.

Про це заявив перший заступник голови Центрвиконкому "Нашої України" Ігор Жданов, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, є три головні елементи цього сценарію.

"Перший – це активізація ролі ПППУ з метою недопущення рішення ЦВК щодо остаточного "обнулення" списків кандидатів у народні депутати від "Нашої України", - сказав Жданов.

"Це може призвести до того, що місця тих народних депутатів від "Нашої України", які складуть свої повноваження займуть кандидати від ПППУ, які знаходяться зараз в цьому списку", - вважає він.

Другим елементом, за словами Жданова, є забезпечення рішення Печерського суду, яким буде скасована постанова ЦВК щодо обнулення кандидатських списків БЮТ. "Це призведе до аналогічних попередньому випадку наслідків", - зауважив Жданов.

"Третій елемент – це підкуп народних депутатів, - зазначив Жданов, додавши, що за його інформацією народним депутатам-"нашоукраїнцям" пропонується до 5 мільйонів доларів за те, щоб вони відкликали свої підписи під заявою про вихід із фракції і складання депутатських повноважень.

"Таким чином "антикризовики" намагаються зірвати той сценарій і не допустити складання 150 депутатських мандатів, а у випадку таких дій "завести" інших кандидатів у депутати", - переконаний він.

На думку Жданова, представники коаліції вважають, що "це унеможливить визнання ВР неповноважною і нелегітимною та призведе до зриву виборів 30 вересня цього року".

"Відповідальні політичні сили повинні усвідомити, що зрив домовленостей призведе до адекватних рішучих дій щодо забезпечення виконання указів президента про дострокове припинення повноважень ВРУ", - наголосив він.

"І навіть якщо у ВР цього скликання буде створена лже-фракція "Нашої України", це призведе лише до абсурдизації політичного процесу, і остаточної делегітимізації ВР п’ятого скликання", - зазначив Жданов.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування