РАДА ПІДКЛАЛА ЮЩЕНКУ СВИНЮ. Почалася блокада

Середа, 30 травня 2007, 17:20

Верховна Рада ухвалила постанову про відмову дати згоду на звільнення Святослава Піскуна з посади генпрокурора.

За таке рішення проголосувало 257 депутатів - 183 "регіоналів", 11 БЮТівців, 30 соціалістів, і 12 позафракційних.

"Відмовити у дачі згоди на звільнення Святослава Піскуна та визнати указ про призначення Віктора Шемчука в.о. генпрокурора таким, що суперечить законам України", - сказано у постанові.

Ініціатором ухвалення такої постанови виступив спікер Олександр Мороз, який зачитав наказ в.о. генпрокурора Віктора Шемчука "про визнання таким, що втратив чинність наказ генпрокурора про уповноваження працівників прокуратури здійснювати нагляд за додержанням законів оперативними підрозділами СБУ під час проведення оперативно-розшукової діяльності".

"Маємо сьогодні в Україні три генпрокурори! Сьогодні почалася конкуренція між працівниками прокуратури. Робиться теж саме в судах. Це свідоме руйнування системи публічної влади в Україні! Я переконливо прошу вас відреагувати на цю ситуацію", - закликав Мороз.

Спікер також наголосив, що генпрокурор призначається та звільняється президентом за згодою Верховної Ради.

Він також повідомив, що під час зустрічі з президентом Віктором Ющенком в середу запропонував розглянути на засіданні парламенту кандидатуру на посаду генпрокурора.

"Сьогодні вранці я запропонував президенту, оскільки він висловлював сумнів про легітимність роботи Верховної Ради... Саме сьогодні є можливість йому внести кандидатуру генпрокурора на розгляд Верховної Ради, ухвалити рішення про звільнення і про призначення. Він на це не пішов", - зазначив Мороз.

Після того, як постанова була включена до порядку денного, БЮТівець Олег Ляшко закликав президента "негайно видати указ про розпуск Верховної Ради".

"Те, що ви робите, пане Мороз, це кидалово, якому ви гарно навчилися!", - заявив він.

Після цього представники коаліції та опозиції почали сходитися до трибуни Верховної Ради, за якою виступав "нашоукраїнець" Ярослав Кендзьор.

Проте за кілька хвилин депутати розійшлися по своїх місцях.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування