Шемчук не боїться Ради, яка його не визнала

Середа, 30 травня 2007, 22:25

Виконувач обов’язків генерального прокурора Віктор Шемчук стверджує, що визнання Верховною Радою легітимності перебування Святослава Піскуна на посаді генпрокурора не несе жодних правових наслідків і подій.

Про це він заявив увечері в телефонному інтерв`ю "5 каналу", повідомляє УНІАН.

"На мою думку, ця постанова не несе ніяких правових наслідків і не забезпечує ніяких правових подій", - сказав Шемчук.

Водночас, відповідаючи на одне з запитань, що стосувалося входження Шемчука до приміщень ГПУ, Шемчук сказав: "… не збираюсь до тих пір, поки будуть хоч будь-які сумніви, хто є генеральним прокурором".

"Я ще раз повторюсь - я ні в кого нічого не вкрав, тому ходити вночі по Генпрокуратурі мені нема чого", - підкреслив він.

Разом з тим Шемчук висловив думку, що проблеми, які сьогодні точаться навколо Генпрокуратури та інших правоохоронних органів, полягають у втручанні в їхні дії політиків.

"Біда Генпрокуратури в тому, що нею та МВС почали керувати політики", - сказав Шемчук, додавши при цьому, що ця проблема відпаде, як тільки політики припинять втручання в діяльність правоохоронних органів.

На запитання, як давно він спілкувався зі Святославом Піскуном, в.о. генпрокурора відповів: "Ні, останнім часом не спілкувався".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 30 травня, ВР прийняла постанову, якою відмовила у наданні згоди на звільнення Піскуна з посади генпрокурора

Крім того, цією постановою передбачено, що покладання на заступника генпрокурора Віктора Шемчука виконання обов’язків генерального прокурора є таким, що суперечить Конституції та закону про прокуратуру.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News