Президент сховався у Хорватії

Четвер, 31 травня 2007, 09:27

Президент Віктор Ющенко разом із дружиною відбув з одноденним офіційним візитом до Республіки Хорватія.

Про це повідомляє прес-служба президента.

У поїздці Ющенка супроводжують міністр закордонних справ Арсеній Яценюк, міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко, міністр охорони здоров’я Юрій Гайдаєв, заступник голови секретаріату президента Олександр Чалий, голова Київської ОДА Віра Ульянченко, голова Державної митної служби Олександр Єгоров.

Заплановано, що в четвер, 31 травня, у Загребі Ющенко проведе зустріч із хорватським президентом Степаном Месичем, після якої відбудуться українсько-хорватські переговори в розширеному складі. Сторони підпишуть низку двосторонніх документів.

До підписання готується план дій Україна – Хорватія в політичній, торговельно-економічній та гуманітарній сферах на 2007-2008 роки, угода між Кабінетом міністрів України та урядом Хорватії про взаємну допомогу в митних справах та спільна заява міністрів закордонних справ України й Хорватії.

Крім того планується підписати програма співробітництва в галузі освіти, науки і технологій між Міністерством освіти і науки України та Міністерством науки і технологій Хорватії, а також меморандум про співробітництво Наукового товариства імені Тараса Шевченка у Львові та Матиці хорватської у Загребі.

Також у четвер президент України зустрінеться з головою Хорватського Сабору (парламенту) Володіміром Шексом та виступить перед депутатами Сабору.

Увечері Ющенко проведе зустріч з головою уряду Хорватії Іво Санадером.

Також президент України поспілкується з українською громадою Хорватії.

Раніше повідомлялось, що візит Ющенка до Хорватії триватиме два дні. Однак візит скоротили.

На п’ятницю, 1 червня, планувались участь Ющенка та Месича в роботі українсько-хорватського бізнес-форуму, відкриття за їх участю у Загребі виставки української художниці Марії Примаченко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування