Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада починає шантаж президента законом про фінансування перевиборів?

Четвер, 31 травня 2007, 12:22

Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект про внесення змін до держбюджету, серед яких виділення фінансування дострокових виборів.

За відповідне рішення проголосували 383 депутати.

Перед голосуванням голова Верховної Ради Олександр Мороз запропонував внести у прикінцеве положення правку:

"Цей закон набирає чинності з дня його опублікування, крім положень про фінансування проведення позачергових виборів народних депутатів, які набирають чинності одночасно з початком виборчого процесу позачергових виборів, за умови юридичного підтвердження неповноважності ВР".

У відповідь на це опозиція виступила з вимогою проголосувати змін до бюджету в цілому вже у четвер.

Лідер "Нашої України" В'ячеслав Кириленко нагадав, що у спільній заяві президента, прем'єра та спікера зазначалося: "Для законодавчого забезпечення... позачергових виборів до ВР ініціювати проведення протягом двох днів, 29 і 30 травня, пленарних засідань ВР".

"На яких прийняти погоджені робочою групою документи, в тому числі зміни до бюджету. Серед підписів у тому числі стоїть підпис голови Верховної Ради Олександра Мороза", - наголосив депутат.

"29 і 30 вже пройшло. Президент пролонгував дію останнього указу. Сьогодні вже 31, і ви пропонуєте розтягнути процедуру по бюджету ще на декілька тижнів", - зазначив Кириленко.

"Тому опозиція наполягає, щоб зміни до закону про бюджет були проголосовані зараз в першому читанні і в цілому з метою розблокування кризи", - додав він.

У відповідь на це Мороз відзначив одну "особливість": "Президент за себе один відповідає і сам вирішує, а я підписався за те, щоб ініціювати розгляд цих питань. Я все зробив для того, щоб вони розглядалися".

"Ми прийняли документ у першому читанні. Відповідно до регламенту, я не можу ставити його на друге, поки не з'ясовані певні позиції... Надсилайте свої пропозиції. Буде змога – завтра розглянемо, тут немає проблем", - додав спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування