Ющенко, Мороз і Янукович розчарували європейців своїм "брудом"

Четвер, 31 травня 2007, 12:55

Політичні сили в Україні не дбають про стабільність у державі, оскільки продовжують поливати одне одного брудом - навіть після досягнення компромісу стосовно дати нових виборів до Верховної Ради.

Так в інтерв'ю "Німецькій хвилі" висловилася експерт брюссельського Центру європейської політики Аманда Акчакоча.

За її словами, зараз українські політики намагаються зробити з опонентів "цапа відбувайла".

"Це кидання брудом один в одного і звинувачення в усіх гріхах, що б не сталося. Це зауваження, що хтось не виконує своїх зобов'язань. Така собі гра пошуку винного", - сказала експерт.

Акчакоча зазначає, що після досягнення компромісу ніхто й не думав, що головні політичні гравці в Україні стануть "привітними" один до одного, але можна було очікувати, що політики припинять використовувати "контрпродуктивну тактику", яка не йде на користь жодній з політичних сил.

Водночас експерт сподівається, що, незважаючи на таку поведінку українських політиків, вибори до Верховної Ради таки відбудуться, і буде вжито всіх заходів, щоб депутати більше не мали змоги переходити з однієї фракції до іншої.

Адже, вважає Акчакоча, раніше депутатам давали хабарі за те, щоб вони змінили табір, і саме це викликало необхідність проведення дострокових виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування