Богатирьова сказала, за яких умов все закінчиться в четвер і обізвала ВР віслюком

Четвер, 31 травня 2007, 19:05

Координатор парламентської коаліції Раїса Богатирьова вважає, що потрібно ще декілька днів для ухвалення законів, необхідних для проведення дострокових парламентських виборів.

Про це Богатирьова сказала в четвер в інтерв’ю журналістам.

Вона висловила переконання, що "нам залишилось декілька днів, щоб працювати, щоб унормувати законодавчу базу, принаймні у частині дострокових виборів".

Коментуючи заяву президента Віктора Ющенка з приводу того, що парламент сьогодні має завершити розгляд всіх питань, Богатирьова сказала:

"Президенту треба відмовитись від практики тримання морквини перед віслюком, який іде нагору і несе дуже важкий, занадто важкий для нього вантаж".

"І мені здається, що з політичної піпетки президент не повинен травмувати свідомість суспільну, видаючи укази на призупинення певних частин свого указу попереднього на короткий термін", - додала Богатирьова.

За її словами, необхідно буде декілька днів для того, щоб завершити прийняття законів для проведення дострокових виборів. Вона відзначила, що позитивним є те, що парламент сьогодні працює, і це є прикладом для всіх людей.

За її словами, "необхідно вивести людей з політичної кризи і політичного протистояння". "І не треба тримати постійно дамоклів меч над головою парламенту", - наголосила Богатирьова.

За її словами, "шлях, який ми проходимо, і діалог, який ми ведемо в залі, складний, непростий, він постійно наштовхується на протиріччя як між опозицією і коаліцією, так і в середині самої коаліції".

Вона наголосила, що президент і опозиція мають відмовитись від ультиматумів. За її словами, ті кроки, які зробив Віктор Янукович для пошуку компромісів, є важливішими, ніж "той крок, який пропонує опозиція - 151 мандат кинути на подвір’я, і ми пішли собі далі, аби виборювати владу заради влади".

Як сказала Богатирьова, в четвер всі закони до 20-ї години можуть бути прийняті лише в тому випадку, коли депутати лише голосуватимуть за них без жодного обговорення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування