Ющенко хоче місяці діалогів і системність у СНД

Понеділок, 11 червня 2007, 08:26

Україна хоче бачити роботу Співдружності незалежних держав більш системною.

Про це президент Віктор Ющенко заявив у неділю у Санкт-Петербурзі після завершення неформальної зустрічі глав держав-учасниць СНД, повідомляє прес-служба президента.

За його словами, питання подальшого розвитку СНД було серед головних на зустрічі.

Ющенко нагадав, що Україна внесла свої пропозиції до проекту Концепції подальшого розвитку Співдружності.

"Сьогодні кожна країна-учасниця СНД внесла свої пропозиції до першого варіанту Концепції. Україна внесла серйозний пакет, який, по суті, є альтернативним варіантом", – зазначив він.

"Ми домовилися, що до жовтневого Саміту ми отримаємо від секретаріату СНД відповідну позицію щодо врахування чи неврахування цих пропозицій", - додав президент України.

За словами Ющенка, під час зустрічі у неділю було домовлено, що кожен рік слід присвячувати співробітництво в рамках СНД одному питанню.

"На цей рік ми домовилися, що наступні 12 місяців будуть у діалогах, у співпраці присвячені питанням міграції людей", - сказав президент.

Зокрема, йдеться про необхідність уніфікації законодавства у цій сфері.

На думку Ющенка, також було б доцільно звернути увагу на питання гарантій прав громадян у сфері пенсійного забезпечення, в тому числі, можливості отримання пенсій в усіх країнах СНД, якщо людина працювала в якійсь із цих держав.

Крім того, президент висловився за уніфікацію соціальних стандартів, зокрема, стосовно учасників Великої Вітчизняної війни.

"Такого роду ініціативи, це – другий крок, який ініціюватиме Україна в роботі Співдружності", – сказав Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування