Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прикордонники не знають, як допомогти ЦВК із виборами до 30 вересня

Понеділок, 11 червня 2007, 09:52

Чиновники Державної прикордонної служби не знають, як за три дні до початку виборів надати тервиборчкомам інформацію про громадян, які виїхали за кордон, як того вимагає нова редакція закону про вибори депутатів.

"Ми ніколи раніше не передавали дані в Центрвиборчком, тому складно сказати, яким саме чином ми будемо це робити", - каже начальник управління прикордонного контролю і реєстрації ДПС генерал-майор Віталій Антонюк.

В даний час робоча група ДПС займається розробкою механізму передачі даних у ЦВК, пише газета "Дело".

За словами Антонюка, на даний час прикордонники чекають распоряжения уряду про виділення коштів на створення додаткових серверів у прикордонних адміністраціях.

"Сервери необхідно створити, щоб не було затримок із пропуском громадян на кордоні", - пояснив Антонюк, але необхідну суму назвати відмовився.

У свою чергу, один із авторів змін у закон про вибори, депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов запевняє, що у прикордонників проблем із пересиланням даних у ЦВК виникнути не повинно.

"У прикордонників є єдина база даних громадян, що виїхали за кордон, цю інформацію в електронному вигляді вони повинні переслати в ЦВК", - каже Ківалов.

Далі Центвиборчком має внести інформацію прикордонників у єдиний електронний реєстр виборців, після чого дані в електронному вигляді надійдуть у тервиборчкоми, звідки їх у друкованому чи електронному варіанті перешлють на виборчі дільниці.

Однак у державній прикордонній службі запевняють, що єдиної бази даних у прикордонників немає. "У нас є кілька баз даних, їх необхідно для початку об'єднати і вибрати інформацію, яка необхідна ЦВК", - пояснює Антонюк.

Ще однією проблемою прикордонників є відсутність обліку тих українців, що в'їжджають на територію Росії за внутрішніми паспортами.

"Прикордонники ведуть облік тільки тих громадян, що виїжджають за кордон по закордонному паспорту, у Росію ж можна виїхати і без нього", - відзначає депутат від "Нашої України", екс-член ЦВК Руслан Князевич.

Він вважає, що в такий спосіб дані прикордонників будуть "перекошені убік Сходу", оскільки саме жителі східних областей їдуть на роботу в Росію.

Представник президента у ЦВК Марина Ставнійчук також підкреслює, що залишається не ясним, як виборча комісія повинна враховувати дані прикордонників, оскільки депутати не прописали, яким чином прикордонники мають вести облік осіб, що виїжджають у республіки колишнього СРСР.

"До 30 вересня розробити чіткий механізм передачі й обліку даних ДПС нереально", - вважає Ставнійчук.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: