У Медведчука вибирають між Януковичем і Вітренко

Понеділок, 11 червня 2007, 13:12

Серед членів СДПУ(о) поки відсутня єдина думка про участь у дострокових виборах у Верховну Раду, заявив один з лідерів партії Леонід Кравчук.

"Ми зараз завершуємо вивчення думок щодо цього на регіональному рівні. Наскільки мені відомо, місцеві парторганізації не всі готові йти на вибори. Багато хто вважають, що немає перспектив подолання 3%-го бар'єра", - сказав він в інтерв'ю "Газеті 24", опублікованому в понеділок.

За словами Кравчука, мова про створення блоку поки не йде, але в партії існують прихильники блокування з Партією регіонів або ПСПУ.

Рішення щодо участі і його формату прийме з'їзд, що відбудеться до кінця червня.

Відповідаючи на питання відносно зустрічної ініціативи від Партії регіонів, Кравчук повідомив, що давно не спілкувався з лідером СДПУ(о) Віктором Медведчуком.

"Тому, чесно кажучи, не знаю, чи ведуться якісь переговори з іншими політичними силами на цю тему, і чи він їх веде. Можливо, з ним, як із главою партії, і ведуться, він має такі повноваження", - сказав Кравчук.

Коментуючи політичні події в Україні в квітні-травні, Кравчук заявив, що реалізація силового сценарію виходу із ситуації починала реалізовуватися, але його відсунула досягнута домовленість щодо проведення дострокових виборів у парламент 30 вересня.

На його думку, прийняті 1 червня поправки до закону про вибори сприятимуть організованому проведенню голосування.

"Він (закон) дасть можливість провести вибори, скажемо так, більш організовано. Не можна буде проголосувати по внутрішніх паспортах за того, хто виїде за кордон по закордонних паспортах, - а це мільйони людей по всій Україні. Більше контролю буде на виборчих дільницях. Іншими словами, новий закон не нашкодить", - сказав Кравчук.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування