Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У новинах вже оселилися дострокові вибори

Понеділок, 11 червня 2007, 14:52

Дострокові парламентські вибори в травні 2007 року стали головною темою новинних телепрограм, зайнявши 23% новинного ефіру.

Про це повідомляє Ліга з посиланням на результати першої хвилі дослідження "Моніторинг політичних теленовин: травень-2007", яке проводила Академія української преси.

У контексті цієї теми найчастіше мова йшла про діяльність робочої групи з врегулювання політичної кризи, ДТП з окремими учасниками політичного конфлікту, а також про Конституційний Суд.

Частка новин із двома точками зору в травні 2007 року не відрізнялася від попередніх періодів спостережень (17%).

Водночас, згідно з дослідженням, найбільш висока частка інформаційних повідомлень, у яких представлені дві точки зору, спостерігалася на каналах УТ-1, "Тоніс" і НТН, а найнижча - на ICTV.

Разом з тим моніторинг свідчить про те, що контекст телеобговорення подій у травні є переважно конфліктним і негативним.

Увага до політичних партій і блоків також є найвищою за весь період моніторингу новин, починаючи з 2004 року.

Моніторинг проводився методом контент-аналізу для оцінки стану і динаміки висвітлення в ЗМІ громадсько-політичних процесів у країні.

Період проведення - другий повний тиждень травня поточного року. Зокрема, моніторились випуски новин на каналах УТ-1, "1+1", "Інтер", "Новий канал", ICTV, СТБ, "ТРК-Україна", "5 канал", "Тоніс" і НТН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування