У "Нашої України" і БЮТ будуть нові лідери?

Понеділок, 11 червня 2007, 15:01

Перший віце-спікер Адам Мартинюк припускає можливість обрання нового керівництва фракцій блоків Юлії Тимошенко й "Наша Україна" у парламенті в найближчі дні.

Про це він сказав журналістам на прес-конференції в понеділок, повідомляють Українські новини.

"Я не виключаю, що в найближчі дні ми станемо свідками того, що там (у фракціях НУ й БЮТ) буде обране нове керівництво", - сказав Мартинюк.

При цьому він зазначив, що члени фракції "Наша Україна" одержали таке право після складення депутатських повноважень лідером фракції В'ячеславом Кириленком.

"Оскільки керівник "Нашої України" уже склав свої повноваження й одержав трудову книжку, значить, в "Нашої України" є всі підстави обрати нового керівника своєї фракції. І я не виключаю, що такий керівник буде обраний", - сказав Мартинюк.

При цьому він зазначив, що фракції БЮТ і НУ продовжують існувати в складі Ради, тому що кількість їхніх членів - більша, ніж 14.

За словами Мартинюка, навіть якщо до складу цих фракцій буде входити менше ніж 14 депутатів, то головуючий на засіданні парламенту, оголосивши про це, надасть членам цих фракцій право виправити ситуацію.

Мартинюк також зазначив, що на пленарному засіданні парламенту у вівторок буде оголошена частина заяв депутатів-опозиціонерів про їхній вихід із фракцій, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Завтра буде оголошена наступна черга людей, що були присутні (на пленарному засіданні 1 червня). Зараз йде звірення тих, хто був присутній 1 червня на засіданні", - сказав він.


У той же час Мартинюк зазначив, що якщо щодо лідера фракції "Наша Україна" В'ячеслава Кириленко немає питань, то щодо лідера БЮТ "питання виникають".

Зокрема, він підкреслив, що заява лідера фракції Юлії Тимошенко про вихід із фракції написана не її рукою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування