Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

При Януковичі в Україні виросли витрати на хабарі

Понеділок, 11 червня 2007, 18:15

Середній розмір витрат на хабарі в Україні в 2007 році зріс, але ефективність таких витрат не завжди висока.

Таку інформацію оприлюднила виконавчий директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій, керівник проекту "Дослідження ділової думки" Оксана Кузяків на прес-конференції в понеділок.

"У 2007 році середній розмір хабарів, за даними нашого дослідження, виріс у порівнянні з 2006 роком: з 3,6% до 4,2% від річного обсягу продаж. Цей показник ще не досяг свого значення, яке було найбільшим у 2004 році", - сказав Кузяків з посиланням на дослідження, проведене в підприємницьких колах в квітні-травні-2007.

За її словами, тенденція по збільшенню розмірів хабарів зберігається.

Експерт також пояснила, що усереднений розмір хабарів був найбільшим у 2004 році, коли існували чіткі тарифи на відповідні послуги і високу гарантію досягнення цілей за допомогою хабарів.

При цьому, за її словами, незважаючи на ріст розмірів хабарів у 2006 році - такі витрати усе ще не приносять гарантованого результату і залишаються досить ризикованим вкладенням.

Разом з тим, за словами Кузяків, український бізнес адаптувався до хабарів, і не розглядає їх як істотну перешкоду для розвитку.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування